Kohupiima-plaadikook

Taaskord võtsin Toidutarest selle koogi retsepti, kuigi natuke läks asju rohkem/vähem.

Vajaminevad asjad (minu versioon, mitte Toidutare)

Põhi
Või 200g
Suhkur ~ 3 spl
Muna 2tk
Jahu 4 dl
Sool

Kate
Muna 6tk
Suhkur ~ 1 dl (kui maitsetu kohupiim siis rohkem)
Kohupiim (rosinatega) 4 x 250g
Suure sidruni riivitud koor 1tk
Jahu 3 spl
Võib lisada ka hapukoort, ntks juhul kui kohupiim on väga kuiv (teraline)

Valmistamine
Nüüd toon välja selle mis on kirjutatud Toidutares, kuna valmistasin põhimõtteliselt samamoodi.

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Pane juurde jahu ja näpuotsatäis soola, sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud nelinurkse või 26 cm läbimõõduga ümara lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (mina kasutasin suurt plaati, sellepärast ka kogused suuremad).
Katte valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta rebud suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud sidrunikoor (mina seda ei lisand, kuna mu riiv keeldus sidrunikoort riivimast, pigistasin kohupiima sisse siis terve sidruni mahla, kuid see ei andnud mingit maitset), jahu ja soovi korral rosinad. Kõige lõpuks vahusta munavalged ning sega ettevaatlikult kohupiimamassi hulka. Vala kate tainale ja küpseta 200° juures 35–40 minutit ehk kuni kook on kuldkollane (minul oli ahjus umbes 25 minutit ja ääred olid juba suhteliselt tumepruunid niiet seda peab ise vaatama..).
Kellele meeldivad rosinad, lisagu neid samuti koogi sisse (sellepärast ma ostsingi rosinatega kohupiima).

Kook oleks võinud olla veidi magusam, kuid muidu oli väga hea. Ei olnud kuiv ning kohupiim seal peal oli mõnusalt suussulav. Tahaks juba veel teha:)

Comments

Popular posts from this blog

Kanafilee virsiku ja juustuga ning friikartulid

Sihvkakuklid ja rosinakuklid

Makaronivorm singi ja seentega