Virsiku-kiivi-kohupiimakook

Vajaminevad asjad

Või 100g
Suhkur 0,75 dl
Muna 1 tk
Küpsetuspulber 1 tl
Jahu 2,5 dl

1 purk virsikukompotti
Kiivid 2-3 tk
Kakaokohupiim (torus) 1 pakk

Nimetatud retsept on omavoliliselt ümber tehtud Toidutare hõrgu virsikukoogi retseptist:)

Valmistamine

Kõigepealt põhja valmistamine. Vahusta toasoe või suhkruga (mina ei hakanud ootama kuni või toas ära sulab, seetõttu võtsin hoopis plekist kausi, panin või sinna sisse ja sulatasin pliidil), sega hulka muna ja küpsetus pulbri-jahusegu. Määri ümmargune ahjuvorm võiga (mina panin küpsetuspaberi), kata vormipõhi ja ääred tainaga. Seejärel lõikasin konservvirsikud ning kooritud kiivid väiksemateks tükkideks ning panin taignale. Peale panin kakaokohupiima ning seejärel 200 kraadi juures ahju. Soovituslik küpsetusaeg on 30 minutit, mul oli umbes 35.

Kuna mul endal kiivisid polnud, siis ostsin poest konservkiivid.. HALB MÕTE:D Võibolla koogi sees oleks nad olnud normaalsed, kuid niisama maitstes ei olnud nad kohe üldse mitte head (samas, eks asi on maitses). Seetõttu sai muretsetud paar värsket kiivit.
Minu poolt kasutatud kohupiim oli üsna vedel, siis jäi algselt kartus et äkki see kohupiim jääbki nii vedel ning koogi lõikamisel lihtsalt voolab minema (hirmu suurendas ka asjaolu, et ahjus olles see kohupiim seal mulksus:)). Kui aga kook maha jahtub, siis muutub ka kohupiim tahkemaks.

Kook tuli üldiselt suhteliselt mahlane, kuid taigen jäi natuke kõvaks ja kohupiima oleks võinud olla pool toru rohkem:)

Comments

Popular posts from this blog

Kanafilee virsiku ja juustuga ning friikartulid

Sihvkakuklid ja rosinakuklid

Makaronivorm singi ja seentega