Vorsti-seene pitsa

Vajaminevad asjad
Pitsapõhja pulber
Vorst u. 600g
Seened 1 karp
Juust (või riivitud juust) u 300 g
Ketšup
Pitsamaitseaine

Valmistamine

Mina alustasin valmistamist sellest et riivisin juustu ära (kuna poes polnud riivitud juustu). Seejärel lõikasin vorsti kuubikuteks ja praadisin, puhastasin ja lõikasin seened ning praadisin ka need läbi. Pitsa taigna tegin pitsapõhja pulbrist (neid on kahte sorti: üks lubab õhukest pitsa põhja, teine on tavaline, mina kasutasin tavalist) mille segasin veega (õpetus pakil). Kuna mul mingisugust mõõteanumat polnud, panin vett suhteliselt umbes ja natuke liiga palju, seetõttu panin 1 spl jahu juurde:) Siis mätsisin taigna pannile, mis polnud üldse nii kerge ülesanne kui arvata võiks. Pakil oli küll kirjas, et mätsida võiga määritud pannile, aga kuna ma selle võiga eriti kunagi jännata ei viici, siis kasutasin küpsetuspaberit. Tainast paberi peale pannes olin surmkindel et seda pärast enam sealt kyljest lahti ei saa ja et kõik on hukas, aga tegelikult ei tekkinud sellest probleemi. Kui taignaga ühelpool, siis panin ketšupit ning ajasin selle lusikaga taigna peal laiali. Seejärel panin kerge kihi juustu ning siis vorsti ning nende peale seened. Natuke panin veel ketsupit, et pitsa mahlasem oleks ning seejärel pitsamaitseaine. Koonerdada sellega ei tasu, annab väga hea maitse:) Ning siis lõpuks kõige peale juust (palju palju juustu). Ahi oli ka selleks ajaks oma 200 kraadise kuumuse saavutanud ning pitsa läks pooleks tunniks ahju.

Kokkuvõtteks võiks mainida, et pitsa tuli väga hea ja mahlane. Igaüks võib pitsale oma maitse järgi lisada näiteks paprikat, ananassi või vorsti vahetada välja hakkliha, kana või kalaga.

Comments

Popular posts from this blog

Kanafilee virsiku ja juustuga ning friikartulid

Sihvkakuklid ja rosinakuklid

Makaronivorm singi ja seentega