Makaronivorm singi ja seentega

Täna mul EI OLNUDKI retsepti:D

Vaja:
Sink (nõo tükeldatud sink) umbes 300 g
Seened (šampinjonid) 250g
2 sibulat
Tomatipasta 200g
Ketšup umbes 300 g (maitse järgi)
Makaronid (mingid väiksemat sorti) 400 g
Juustu 300 g
Soola, pipart ja muid maitseaineid

Kuidas teha:
Sink, seened ja sibul praadida (umbes 15 minti, kuni seened on kokkutõmmanud), lisada tomatipasta ning lasta "keema" (ehk siis mulksuma). Siis ka ketšup. Sellist kastet tuleb minu arust alati ka maitsta, sest ketšupid ja tomatipastad on erineva kanguse ja maitsega. Tomatipasta iseenesest on üsna hapu ja selle maitse kaotamiseks on erinevate ketšupite puhul vaja erinevat kogust. Samuti on mõned ketšupid soolasemad ja teravamad, mis eeldab omakorda soola ja pipra koguse erinevat arvestust. Siis lisada maitseained ja ürdid ja mille iganes järele soovi on:)

Makaronid keedan mina sellisel puhul peaaegu pehmeks (kui pakil 8 minutit, siis keedan 6-7 ntks. Aga see oleneb ka sellest kuidas vormi teha), sest nad küpsevad veel ka ahjus edasi - mida rohkem vedelikku seda rohkem ka küpsevad. Kuna minul see vedelik oli suht paks siis keetsin 8 minutit (pakil oli siis soovitatud aeg 9-10 min).

Lõpuks sai siis kõik valmis ja ka juust oli riivitud.. Segasin kenasti kõik haudepotis kokku (sest mingit lasanje vms vormi mul ju pole:)). Juustust 2/3 segasin makaroni-kastme segu sisse ning 1/3 raputasin peale. Kuna roa kõik koostisosad olid iseenesest valminud, siis panin umbes 15 minutiks ahju, et juust kenasti ära sulaks - mõne teistsuguse retsepti korral (ntks kui on piima-muna kaste) peaks ta ahjus ilmselt kauem olema.

Kokkuvõttes tuli asi päris hästi välja, natuke mage ehk (tunnen puudust liha üldmaitseainest) ja oleks võind ka ntks tilli sees olla. Teinekord tahan proovida sama asja teha purustatud tomatitega, pole selliste asjadega enne töödanudki:P

Comments

Popular posts from this blog

Kanafilee virsiku ja juustuga ning friikartulid

Sihvkakuklid ja rosinakuklid