Pilaff
Vana lemmiku retsept jäänud siia panemata, ennäääe. Mina olen siis teinud seda kotiriisiga ja üldse igatepidi valesti :D Aga siin ta siis on.
Vaja:
Riis (4 kotiga pakk)
Kana (pakendatud filee, kaalu ei oska öelda (vist ongi erinevas kaalus? aga mida rohkem seda uhkem ju). Olen ostnud maitsestamata igaksjuhuks, aga ju ta võib mingi marinaadiga ka olla. )
Porgand (konserv) 1 purk (kammoon, ma ei hakka ju neid porgandeid keetma ometi:D)
Tomatipasta 200g
Ketšup 300-400g äkki? (maitse järgi noh, et tomatipasta hapusust ära võtta)
Sibulat kah võib panna
Soola ja pipart
Lihaüldmaitseainet jms kanale
Ananassi ja paprikat plaanin ka panna järgmine kord kui teen, aga siiani pole veel nendega proovinud
Sibul praadida ära (ilmselt KLAASJAKS, nagu retseptides igal pool kirjas, aga ma ei tea siiani, mis see tähendab :D). Siis tuleb see kana kenasti tükkideks lõigata ja pannile panna, valmis on siis, kui ei kaaguta. Võib ka maitsta. Enne maitsmist võiks maitsestada soola pipra ja veel mingite maitseainetega (mingid kanamaitseained ja värgid, ka pitsamaitseaine sobib igale poole ja liha üldmaitseaine).
Kui kana valmis, siis tuleb peale valada tomatipasta. Mina tavaliselt pärast seda lasen ka mulksuma hakata tal ja lisan siis ketšupi. Siis jälle soola ja pipart ja värke. Maitsmine suht tähtis jällegi:D Siis võiks ka lisada paprika ja ananassi vist? Mulle meeldib kui paprika pehme (st ei krõmpsu hamba all), seega ma peaks teda ikka nats hautama seal.
Siis võiks ka riis valmis olla (kuigi see kaste võib ka mulksuda, ajalist piiri pole, lihtsalt peab segama). Riis kotist vabastada ja potti / pannile panna ning kastmega ära segada.. Kõige lõpuks lisada konservporgandid (ilma vedelikuta). Ja Voilaa!
Ilmselgelt kokad ahhetavad praegu "appi, kotiriis! appi kanafilee, ei keedagi korjust! appi konservporgand", aga ma arvan, et maitse on täitsa hea :)
Vaja:
Riis (4 kotiga pakk)
Kana (pakendatud filee, kaalu ei oska öelda (vist ongi erinevas kaalus? aga mida rohkem seda uhkem ju). Olen ostnud maitsestamata igaksjuhuks, aga ju ta võib mingi marinaadiga ka olla. )
Porgand (konserv) 1 purk (kammoon, ma ei hakka ju neid porgandeid keetma ometi:D)
Tomatipasta 200g
Ketšup 300-400g äkki? (maitse järgi noh, et tomatipasta hapusust ära võtta)
Sibulat kah võib panna
Soola ja pipart
Lihaüldmaitseainet jms kanale
Ananassi ja paprikat plaanin ka panna järgmine kord kui teen, aga siiani pole veel nendega proovinud
Sibul praadida ära (ilmselt KLAASJAKS, nagu retseptides igal pool kirjas, aga ma ei tea siiani, mis see tähendab :D). Siis tuleb see kana kenasti tükkideks lõigata ja pannile panna, valmis on siis, kui ei kaaguta. Võib ka maitsta. Enne maitsmist võiks maitsestada soola pipra ja veel mingite maitseainetega (mingid kanamaitseained ja värgid, ka pitsamaitseaine sobib igale poole ja liha üldmaitseaine).
Kui kana valmis, siis tuleb peale valada tomatipasta. Mina tavaliselt pärast seda lasen ka mulksuma hakata tal ja lisan siis ketšupi. Siis jälle soola ja pipart ja värke. Maitsmine suht tähtis jällegi:D Siis võiks ka lisada paprika ja ananassi vist? Mulle meeldib kui paprika pehme (st ei krõmpsu hamba all), seega ma peaks teda ikka nats hautama seal.
Siis võiks ka riis valmis olla (kuigi see kaste võib ka mulksuda, ajalist piiri pole, lihtsalt peab segama). Riis kotist vabastada ja potti / pannile panna ning kastmega ära segada.. Kõige lõpuks lisada konservporgandid (ilma vedelikuta). Ja Voilaa!
Ilmselgelt kokad ahhetavad praegu "appi, kotiriis! appi kanafilee, ei keedagi korjust! appi konservporgand", aga ma arvan, et maitse on täitsa hea :)
Comments
Post a Comment